SPIRIN:Bulletin Board/Calendar/Inigo Bocken nieuwe wetenschappelijk directeur

From SPIRIN
Jump to: navigation, search


Bulletin Board

N.N.


Dr. I.M.K. Bocken nieuwe wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut

2011-07-01

Dr. I.M.K. Bocken is per 1 juli 2011 door het bestuur van het instituut benoemd als wetenschappelijk directeur.

Het bestuur is verheugd dat Dr. Bocken bereid is deze functie op zich te nemen.

De facto volgt Dr. Bocken Prof. Dr. K. Waaijman O. Carm. op als wetenschappelijk directeur van het Titus Brandsma Instituut. Onder de leiding van Prof. Waaijman heeft het instituut een belangrijke wetenschappelijke en internationale ontwikkeling doorgemaakt.

Zijn directe opvolger, Prof. P. DDr. M. Plattig O. Carm, heeft zich tot zijn en onze spijt reeds enige maanden na zijn aantreden wegens gezondheidsredenen moeten terugtrekken.

Het Bestuur van het Titus Brandsma Instituut heeft nu in de persoon van Dr. I.M.K. (Inigo) Bocken een waardig opvolger gevonden. We zijn er van overtuigd dat door zijn komst het huidige beleid gericht op wetenschappelijk onderzoek op het gebied van spiritualiteit, met inbegrip van actuele vormen van maatschappelijke spiritualiteit, en op versterking van de internationalisering in uitstekende handen is.
Dr. I.M.K. Bocken is geboren in Schoten (België) in 1968.

Hij studeerde in Antwerpen aan de UFSIA. Hij behaalde in Leuven zijn licentiaat (= master) in de Wijsbegeerte (1990) en eveneens in Leuven zijn licentiaat Middeleeuwse Studies (1991). Hij promoveerde in 1997 aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Sinds 1999 is hij werkzaam bij de Radboud Universiteit Nijmegen, faculteit Wijsbegeerte en sinds 2004 is hij als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het Titus Brandsma Instituut.

Daarnaast is Dr. I.M.K. Bocken onder andere als gastdocent verbonden aan het Departement geschiedenis Primorsk University Koper (Slovenië).posted by Hanno Wupper